Work-life balance

På Tieto är work-life balance eller möjligheten att kombinera arbetet med andra livsdimensioner, en självklar del av vår arbetskultur. Det innebär också att våra anställda har tillgång till tekniska lösningar som gör att de kan arbeta när som helst, var som helst – om tidsskillnader, familjeomständigheter eller arbetsförhållanden så kräver.

Erik Johannisson är Head of Horizontal Solution Marketing och han arbetar både från kontoret i Stockholm och från huvudkontoret i Helsingfors. Samtidigt är Eriks schema bundet till hans tvillingar som går på dagis nära hemmet.

”Att kunna arbeta flexibelt, var som helst och när som helst är något som passar min livssituation nu när jag har småbarn. När jag bytte från mitt förra jobb till Tieto var det här en väldigt viktig faktor. Jag tror att fler och fler företag idag ser fördelarna med att kunna erbjuda sina anställda ett flexibelt arbetssätt. I slutändan ska det inte handla om var du är, utan vad du levererar.”

Eva Olsson är en av våra traineer inom industrierna Retail, Logistics and Services. Just nu jobbar hon även som management konsult inom den finansiella sektorn.

 ”Som konsult är man alltid på språng och möjligheten att ta ett möte i farten, med antingen en kund eller en kollega i något av våra andra länder, gör verkligen min arbetsdag enklare. Som representant för Y-Generationen är jag dessutom van att hela tiden vara uppkopplad. Det tror jag kommer att leda till att vi i min generation inte kommer att känna oss lika bundna till det fysiska kontoret och att det blir allt mer accepterat att kunna arbeta var som helst i framtiden.”

Christina Roitto är Sverigechef för vår globala Application Management-funktion. Samtidigt som hon är mamma till både en ettåring och en fyraåring.

”Att ha kvar energi för min familj efter arbetsdagen är otroligt viktigt för mig. Föräldraskapet kan vara tufft och ibland funkar det inte att arbeta mellan 09.00 – 17.00, så att ha möjligheten att arbeta hemma är fantastisk. Dagar jag inte reser till kontoret sparar jag nästan två timmar i restid och kan kombinera att hämta upp barnen, umgås med dem och sedan kompensera med att jobba någon timme när barnen gått och lagt sig.”

Share