Våra samarbeten

Det är inte bara genom IT-lösningar som Tieto bidrar till sin omvärld, vi samarbetar även med ett stort antal partners för att förbättra samhället. Läs mer om hur vi bidrar till och påverkar framtidens talang, branschjämställdhet och utanförskap.

CompareKvinna – CompareKvinna är ett nätverk som riktar sig till alla kvinnor med IT-relaterade yrken i Värmland för att synliggöra dem.

Ruter Dam – Ruter Dam är ett chefsutvecklings- och mentorprogram med mål att få fler kvinnliga chefer på hög nivå i stora företag.

TechEq – Tieto är initiativtagare till TechEq, ett unikt initiativ där Sveriges IT- och teknikföretag går ihop för att tillsammans arbeta för att göra något åt jämställdheten inom branschen.

Head Start – Ett mentorprogram för kvinnliga studenter vid HHS, KTH, KI och SU. Mentorskapsprogrammet körs i år för tredje året i rad och Tieto har i år valt att gå in som samarbetspartners för mentorskapsprogrammet och kommer hålla olika inspirationsträffar.

Next Up - Är ett strategiskt initiativ från IT&Telekomföretagen som syftar till att långsiktigt inspirera unga människor, i synnerhet tjejer, till studie- och yrkesval som leder till en framtid inom IT-sektorn. Den första upplagan av Next Up genomfördes i Stockholm under våren 2014 och blev väldigt uppskattad. Även 2015 års Next-up blev en succé. Därför har Tieto valt att återigen engagera sig i initativet och kommer under 2016 att vara silver partners med Next-up och coacha ett anatal klasser i tävlingen.

My Dream Now - Tieto är nationell huvudsponsor för My Dream Now som arbetar för att motverka ungdomsarbetslöshet, segregation och utanförskap i områden med sämre studieförutsättningar. Se filmen där eleverna berättar om studiebesöket hos Tieto bland andra. Här kan du läsa en intervju med Hani Movahed som varit klasscoach i programmet.

Movember - Under november månad skapar Tieto medverenhet kring mäns hälsa, i första hand kring prostata- och testikel cancer, detta genom ett samarbete med projektet Movember. Vi uppmuntar dem som vill att odla mustasch för att skapa medvetenhet och diskussion kring ämnet. Följ alla våra aktiviteter under november månad på sociala medier under hashtagen #Tietogoesmovember.

Share