Stockholms stad väljer Tieto

TIETO ABP MEDDELANDE 24 oktober 2012 KL 16.30

Tieto har fått ett tilldelningsbeslut av Stockholms stad gällande systemdrift och systemförvaltning av centrala verksamhetssystem och Service Desk.

-Vi är mycket stolta över att få förnyat förtroende att arbeta med Stockholms stad och kunna bidra till att utveckla ett Stockholm i världsklass. Staden har höga ambitioner och ligger i framkant när det gäller IT-utveckling, säger Eva Gidlöf, chef för Tieto i Skandinavien.

- Jag är väldigt nöjd med anbudet som Tieto lämnade, det ger en högre kvalitet och en bra prisreduktion jämfört med i dag, säger Stockholms stads it-direktör Anette Holm.

Upphandlingen avser drift och förvaltning av stadens cirka åttio centrala verksamhetssystem som stödjer stadens kärnverksamhet med tyngdpunkt på vård, skola och omsorg. Dessutom kommer Service Desk att upprättas gällande flera leveransområden.

Avtalet tecknas den 5 november förutsatt att inget överklagande görs inom tio dagar enligt lagen om offentlig upphandling. Det samlade avtalsvärdet uppgår till cirka 180 miljoner kronor per år med en avtalstid på fyra år, med möjlig förlängning om två plus två år.

För ytterligare information, kontakta:
Mats Brandt, chef för offentlig sektor Tieto Sverige, telefon: +46 70 530 3325, mats.brandt(at)tieto.com
Kristina Westerlind, Kommunikationschef Tieto Sverige, telefon: +46 703326330, kristina.westerlind(at)tieto.com

TIETO ABP

DISTRIBUTION
Centrala media

Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com

Publiceringsdatum: 
24 Oktober 2012
Share