Tieto förnyar avtal med Bilprovningen

TIETO ABP MEDDELANDE 8 november 2012 KL 10.00

Tieto får förnyat förtroende att förvalta Bilprovningens IT-miljö.  Avtalet löper över två år med ett ordervärde som beräknas uppgå till cirka 73 miljoner kronor.

- Inför försäljningen av två tredjedelar av vårt stationsnät, blev det uppenbart att avtalet med Tieto behövde förnyas. I en marknad med fri konkurrens vässas kraven, inte minst på nyutveckling, men även på förvaltning och drift. Vi är mycket nöjda med det nya avtalet som bland annat ger oss en flexibel kapacitetstjänst anpassad efter aktuellt behov, säger Benny Örnerfors, Bilprovningen vd.

Tieto har förvaltat Bilprovningens IT-miljö sedan början av 2010. Samarbetet har omfattat en helhetslösning, med allt från serverdrift och nätverkskommunikation till applikationsförvaltning.

-Med det nya avtalet fortsätter vi vårt helhetsåtagande gällande Bilprovningens IT-miljö och vi ser fram emot att fortsätta satsningen att höja Bilprovningens servicenivåer och IT-stödet i de tjänster vi levererar. Våra kapacitetstjänster förser kunden med en lösning som är hållbar över tiden, säger Mats Brandt, Vice President Tieto Healthcare & Welfare, Government and Public.

För ytterligare information, kontakta:
Mats Brandt, Vice President Healthcare & Welfare, Government and Public, tel. 0705-30 33 25, mats.brandt(at)tieto.com

TIETO ABP
DISTRIBUTION

Centrala media

Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com

Publiceringsdatum: 
08 November 2012
Share