Tieto levererar molnkapacitet från två nya globala datacenter

I och med lanseringen av Tieto Cloud Server World Wide kan fler kunder än någonsin dra nytta av hastigheten och enkelheten i våra molnkapacitetstjänster.

Sedan 2012 har företag i den nordiska regionen dragit fördel av Tieto Cloud Server, en säker och skalbar molnlösning med självbetjäning. Något som gör att de kan dra nytta av molnets fulla potential med mesta möjliga flexibilitet
och kostnadseffektivitet.

Affärsmiljön förändras och våra kunder vill ha det bästa av två världar. Dels en snabb, flexibel och kostnadseffektiv molninfrastruktur och dels vetskapen att verksamhetskritisk data finns nära verksamheten. Som svar på detta behov har vi valt att utöka vårt erbjudande inom Tieto Cloud Server med ett alternativ som passar våra internationella kunders krav: Tieto Cloud Server World Wide.

Med Tieto Cloud Server World Wide behöver kunder i Stillahavsregionen inte längre flytta data till andra sidan jorden för att kunna dra nytta av våra kapacitetstjänster. Istället får de möjligheten att utnyttja kapaciteten från två nya platser nära dem: Atlanta och Singapore.

För att kunna förverkliga visionen behövde våra experter bygga en ny hårdvaruplattform från grunden. Resultatet är att Tieto Cloud Server World Wide levererar samma hastighet, skalbarhet och säkerhet som kunderna kommit att kunna lita på från våra finska och svenska datacenter.

Fördelarna med Tieto Cloud Server World Wide

Tieto Cloud Server låter företag utnyttja nya virtuella servrar till en bråkdel av tiden det tog förut och detta med noll investering i hårdvara. Samtidigt bibehålls total kontroll över hur mycket kapacitet som används vid varje givet ögonblick. När behovet av extra kapacitet passerats kan kunden själv skala ned med samma hastighet och lätthet. Vi tillhandahåller en självbetjäningsportal som är enkel att använda och som gör det möjligt för kunden själv att beställa kapacitet, konfigurera och avveckla utifrån aktuella behov dygnet runt oavsett var i världen de befinner sig. De har också tillgång till ett trelagers servicepaket och vid behov dygnet runt-
service och ledning.

Tieto Cloud Server gör det möjligt för företag att kraftigt minska kapacitetsanvändningen. Med ett minimiåtagande på en dag möjliggör Tieto Cloud Server det för företag att drastiskt minska utgifterna för kapacitet och samtidigt svara på toppar i nätverksaktiviteten. Du kan alltså beställa och använda tjänsten för en enda dag om du så önskar. Tieto Cloud Server ger också en möjlighet att sätta upp tillfälliga servrar i fallet av en naturkatastrof eller ett strömavbrott. Samtidigt kan du skapa testmiljöer till en låg kostnad med hög hastighet vilket bäddar för snabb innovation och tillväxt.

I Tieto Cloud Server World Wide har vi tillgängliggjort dessa fördelar till kunder i ett större geografiskt område än någonsin tidigare. Oavsett om din verksamhet är baserad i Skandinavien, Nordamerika eller Stillahavsregionen kan du använda vår främsta infrastrukturlösning som en tjänst samtidigt som du behåller affärskritisk data nära dig.

Share

Kontakt

Erik Johannisson
Marketing Partner, Technology Services & Modernisation
+46730825813
erik.johannisson@tieto.com